oliwa z oliwek z truflami

Przygotuj świetny dressing na bazie oliwy z oliwek! Oliwa z oliwek z truflami z powodzeniem można przygotować w domu. Do gotowania potrzebujesz tłoczonej na zimno oliwy z oliwek, grzyb może być używany zarówno świeży, jak i konserwowy. Taki olej można dodawać do sałatek, makaronów, pizzy, zupy puree i innych popularnych potraw.
NOTKA56Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 100 % 100 g
węglowodany 0 % 0 g
913 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 D 30 min

1. Przygotujemy czyste szklane butelki, muszą mieć pokrywki.

2. Pieczarki dokładnie umyć, osuszyć serwetką, pokroić w cienkie plasterki.

3. Połóż pokrojonego grzyba na dnie butelek, napełnij oliwą z oliwek, zakorkuj pokrywkami.

4. Pozostaw do zaparzenia w ciemnym, chłodnym miejscu przez 10 dni, a raz dziennie potrząśnij butelkami z zawartością.

gotowe masło przechowujemy w lodówce, ale nie dłużej niż trzy miesiące.

Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Trufle świeże - 51   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy