skład / składniki
metoda gotowania
będziemy potrzebować rusztu do piekarnika. Grzyby należy pokroić, aby nie spadły Przez kratkę. Rozgrzej piekarnik do 50-60 ° C.
możesz umieścić mniejszy na standardowym ruszcie piekarnika (kup dodatkowo), a następnie grzyby można pokroić i drobno posiekać. Na przykład borowiki kroję na talerze, ale w ogóle nie kroję grzybów. Jeśli położysz papier na blasze do pieczenia, możesz zainstalować podwójne suszenie: na górze rusztu, na dole blachy do pieczenia.
piekarnik musi być lekko otwarty - w ten sposób wydostanie się odparowana wilgoć. W zależności od grzybów zajmie to trochę więcej lub mniej czasu. Suszyć przez 2-3 godziny, następnie zamknąć piekarnik i wysuszyć przez kolejne 4-5 godzin w 50C.
grzyby nie powinny być trzymane i myte w wodzie przed suszeniem! Spróbuj wyczyścić je na sucho za pomocą sztywnej szczotki. Jeśli twój piekarnik ma funkcję "ogrzewanie wentylacyjne", włącz ją.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g