skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagnieść ciasto na ciasta. Rozwałkuj część ciasta na szeroką, dla podstawy, naleśnik o wysokości 1,5 cm.
Krok 2:
W ten sposób rozwałkuj i pokrój ciasto na zasadzie piramidy - od dużego do małego - i piecz każde ciasto przez 5-6 minut w 180 stopniach.
Krok 3:
Gdy ciasta ostygną, przygotuj krem mleczny. I zacznij, gdy ciasta ostygną, złożyć ciasto.
Krok 4:
Posmaruj ciasta kremem i ułóż warstwa po warstwie.
Krok 5:
W ten sposób ułóż piramidę. Wyślij ciasto do lodówki do namoczenia.
Krok 6:
Nadaj ciastu kształt ciała przyszłej ryby.
Krok 7:
Posmaruj warstwą kremu białkowo-maślanego, wstaw do lodówki, aby lekko zestalić.
Krok 8:
Pokryj drugą warstwą kremu i wygładź nierówności pod mastyksem.
Krok 9:
Rozwałkuj mastyks na naleśnik i przykryj nim ciasto.
Krok 10:
Spłaszcz fałdy i nierówności.
Krok 11:
Przytnij część mastyksu, na którą nie dostał się krem i cząsteczki biszkoptu. Może być używany do gotowania płetw.
Krok 12:
Dobrze wygładź całe ciasto grudką mastyksu.
Krok 13:
Przyciąć pozostałą krawędź mastyksu blisko podstawy ciasta.
Krok 14:
Wytnij łuski na ciele ryby.
Krok 15:
Wyrzeźbić i przykleić usta ryby.
Krok 16:
Złóż zwinięty mastyk na pół i wytnij dwa identyczne Oczy.
Krok 17:
Przytnij jeśli potrzebujesz krawędzi oczu.
Krok 18:
Przyklej oczy do twarzy ryby.
Krok 19:
Wytnij źrenice z mastyksu w różnych kolorach.
Krok 20:
Przyklej źrenice na swoich miejscach.
Krok 21:
Wytnij boczne płetwy i ogon, nałóż na nie strukturę. Ogon może być złożony z kilku części.
Krok 22:
Przyklej płetwy i ogon.
Krok 23:
Wytnij górną płetwę i nałóż na nią strukturę po obu stronach.
Krok 24:
Przyklej górną płetwę do grzbietu ryby.
Krok 25:
Weź trochę suchego złotego barwnika spożywczego.
Krok 26:
Za pomocą pędzla sproszkuj rybę barwnikiem.
Krok 27:
Wytnij koronę z mastyksu i nałóż wzór.
Krok 28:
Owinąć koronę wokół szklanki, skleić i pozostawić do zastygnięcia. Przy okazji? koronę należy przygotować dzień przed dekorowaniem ciasta.
Krok 29:
Udekoruj rybę koroną.
Krok 30:
Umieść figurkę rybaka w pobliżu ryby, również wykonaną wcześniej.
Krok 31:
Za pomocą zakreślacza do ciasta nałóż makijaż ryby.
Krok 32:
Ryba jest gotowa i czeka na swojego rybaka na świątecznym stole!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g