skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na ciasto. Możesz użyć kwaśnego mleka.
Krok 2:
Podgrzej mleko. Dodaj do niego cukier i drożdże, wymieszaj.
Krok 3:
Przesiej mąkę do dużej miski. Zrób zagłębienie w mące i wlej mleko. Dodaj trochę mąki do mieszanki mleczno-drożdżowej i pozostaw na dziesięć minut do wyrośnięcia.
Krok 4:
Gdy drożdże się spienią, dodaj jajko, olej i sól. Zagnieść ciasto. Wtedy wszystko będzie zależeć od mąki. Jeśli to mało, dodaj trochę, jeśli ciasto okaże się strome, dodaj trochę oleju roślinnego. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne
Krok 5:
Uformuj ciasto w kulkę i umieść w ciepłym miejscu do proofingu. Jeśli twoja powolna kuchenka ma tryb "chleb" lub "ciasto", użyj ich. Zrobiłam to.
Krok 6:
Składniki do nadzienia. Mięso mielone, jeśli używasz mrożonego, należy wcześniej rozmrozić. Do przypraw użyłam przyprawy do kebaba i słodkiej papryki. Mięso mielone & quot; domowe & quot; - 50% wieprzowiny i 50% wołowiny.
Krok 7:
Cebulę kroimy w kostkę. I smaż na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysty.
Krok 8:
Dodaj mięso mielone do cebuli i smaż, aż się zrumieni.
Krok 9:
Gdy mięso mielone jest gotowe, wyjmij ciasto. Nie wymaga długiego proofingu. Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Około 1/3 i 2/3
Krok 10:
Rozwałkuj Większość i włóż do miski Multicooker nasmarowanej olejem roślinnym.
Krok 11:
Tworzymy boki o wysokości 4-5 cm, jeśli chcesz, aby ciasto było nasycone sokiem mięsnym, a następnie lekko (nie na wskroś) przebij je widelcem w kilku miejscach. Ale w tym przypadku ciasto wzrośnie mniej. Nie robię tego.
Krok 12:
Rozłóż nasze mięso mielone.
Krok 13:
I przykryj ciasto kółkiem rozwałkowanym z pozostałego ciasta. Uszczypnij i przebij widelcem. Otwory muszą być przelotowe, aby para mogła się przez nie wydostać. Jeśli nie zostanie to zrobione, ciasto może pęknąć na połączeniach.
Krok 14:
Piecz ciasto w trybie Pieczenia przez 1 godzinę, a następnie odwróć i piecz przez kolejne 20 minut. Połóż gotowe ciasto na ruszcie i pozwól mu trochę dotrzeć. Jeśli od razu go pokroisz, sok po prostu wypłynie, więc nie spieszmy się i pozwól sokom rozprowadzić się w nadzieniu.
Krok 15:
Ciasto jest najsmaczniejsze na gorąco. Podawaj z herbatą lub kawą. Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g