japoński sernik w powolnej kuchence

delikatny, przewiewny, lekki, niesamowicie pyszny sernik! Japoński sernik różni się od zwykłych przysmaków. Jego struktura jest nieważka, lekka jak chmura. Możesz go ugotować samodzielnie w powolnej kuchence, co polecam zrobić dzisiaj.
maasikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 31 % 12 g
węglowodany 49 % 19 g
215 kcal
IG: 21 / 0 / 79

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h 40 min

rozłóż zmiękczone masło w misce, dodaj twarożek i śmietanę, wymieszaj trzepaczką.

rozbijamy jajka, oddzielając żółtka od białek. Żółtka wprowadzamy do masy twarogowej, mieszamy.

tutaj przesiej mąkę ze skrobią, wymieszaj trzepaczką. Wprowadzamy mleko cienkim strumieniem, nie przestając mieszać. Wlej ekstrakt waniliowy, ponownie wymieszaj (ciasto na wyjściu jest płynne, jak na naleśnikach). Przecieramy powstałe ciasto przez drobne sito, aby nie dopuścić do ani jednej grudki twarogu.

białka ubijamy mikserem do stabilnych szczytów z dodatkiem cukru.

na tym etapie bardzo ostrożnie wymieszaj białka z ciastem. Mieszaj, aż masa będzie gładka i jednorodna.

posmaruj miskę multicookera masłem, rozłóż ciasto.

równie odpowiedzialny jest moment pieczenia. Pieczemy w trybie " parowym "przez 10 minut, następnie zmieniamy tryb na" Ogrzewanie "na 50 minut, a następnie ponownie powtarzamy cykl:" Para " przez 10 minut, ogrzewanie - 50. W sumie sernik będzie w powolnej kuchence przez 2 godziny. Przez cały ten czas nie otwieramy pokrywy.

schłodzić również w kilku etapach: najpierw z otwartą pokrywką przez 15 minut, następnie wyjąć miskę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. I dopiero potem za pomocą rusztu parowego wyjmujemy sernik z miski.

idealnie, sernik musi stać w lodówce przez kilka godzin, aby osiągnąć pełny szczyt smaku.

odważnie czekając na wyznaczony czas, dekorujemy kulinarną kreację świeżymi jagodami, kroimy i podajemy do filiżanki herbaty! Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g

Podobne przepisy