skład / składniki
metoda gotowania
rozłóż zmiękczone masło w misce, dodaj twarożek i śmietanę, wymieszaj trzepaczką.
rozbijamy jajka, oddzielając żółtka od białek. Żółtka wprowadzamy do masy twarogowej, mieszamy.
tutaj przesiej mąkę ze skrobią, wymieszaj trzepaczką. Wprowadzamy mleko cienkim strumieniem, nie przestając mieszać. Wlej ekstrakt waniliowy, ponownie wymieszaj (ciasto na wyjściu jest płynne, jak na naleśnikach). Przecieramy powstałe ciasto przez drobne sito, aby nie dopuścić do ani jednej grudki twarogu.
białka ubijamy mikserem do stabilnych szczytów z dodatkiem cukru.
na tym etapie bardzo ostrożnie wymieszaj białka z ciastem. Mieszaj, aż masa będzie gładka i jednorodna.
posmaruj miskę multicookera masłem, rozłóż ciasto.
równie odpowiedzialny jest moment pieczenia. Pieczemy w trybie " parowym "przez 10 minut, następnie zmieniamy tryb na" Ogrzewanie "na 50 minut, a następnie ponownie powtarzamy cykl:" Para " przez 10 minut, ogrzewanie - 50. W sumie sernik będzie w powolnej kuchence przez 2 godziny. Przez cały ten czas nie otwieramy pokrywy.
schłodzić również w kilku etapach: najpierw z otwartą pokrywką przez 15 minut, następnie wyjąć miskę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. I dopiero potem za pomocą rusztu parowego wyjmujemy sernik z miski.
idealnie, sernik musi stać w lodówce przez kilka godzin, aby osiągnąć pełny szczyt smaku.
odważnie czekając na wyznaczony czas, dekorujemy kulinarną kreację świeżymi jagodami, kroimy i podajemy do filiżanki herbaty! Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g