mrożone gołąbki na patelni

Łatwe, szybkie, smaczne, proste, na każdy dzień! Mrożone gołąbki na patelni ugotujesz w pół godziny. To bardzo smaczne danie rodzinne, odpowiednie dla tych, którzy wiecznie nie mają czasu na gotowanie. Trochę wysiłku - a obfity obiad jest gotowy!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 5 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 39 % 7 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić mrożone gołąbki na patelni? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Nie ma potrzeby wstępnego rozmrażania gołąbków. Można je przygotować samodzielnie i przechowywać w zamrażarce do czasu gotowania. I możesz kupić gotowe. Zawsze mamy gołąbki w sprzedaży, więc przygotuję zakupione.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i marchewkę, spłucz z brudu i posiekaj. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej trochę oleju roślinnego na głęboką patelnię i smaż posiekane warzywa przez 2-3 minuty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj śmietanę i odrobinę koncentratu pomidorowego na patelnię do warzyw. W razie potrzeby pastę pomidorową można całkowicie wyeliminować. Bez niego smak będzie bardziej kremowy. Ale bardziej podoba mi się, jeśli dodasz trochę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej wodę i wymieszaj. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Jako przyprawa możesz ograniczyć się do mielonego pieprzu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść zamrożone gołąbki na patelni i przykryj. Doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień i gotuj gołąbki przez 25-30 minut. Podczas procesu gaszenia kilka razy Odwróć gołąbki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gołąbki gotowane na patelni są gotowe! Połóż je na talerzu i podawaj jako samodzielne danie. Smacznego!

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem. 

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mrożone gołąbki - 132   kcal/100g

Podobne przepisy