nadziewany ananas z piersiami kurczaka

Twój mężczyzna będzie zadowolony z tego soczystego dania mięsnego! Danie okazuje się bardzo smaczne, a ponadto wygląda tak imponująco, że można je przygotować dla gości lub na romantyczną kolację dla ukochanej osoby. To danie jest bardzo spektakularne, świąteczne, więc wygląd ananasa ma ogromne znaczenie. Więc ostrożnie wybierz ananasa. Powinien mieć przyjemny żółto-złoty kolor, najprawdopodobniej dojrzały. Ponadto & quot; ogon & quot; powinien być zielony, mocno siedzieć, liście nie powinny być zgniłe.
JulekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 38 % 8 g
118 kcal
IG: 13 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zakładamy, że owoce są prawidłowo wybrane, przystępujemy do przygotowania potrawy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj cebulę. Mięso kroimy w małe kostki. Podgrzej patelnię olejem roślinnym. Najpierw usmaż cebulę, a następnie rozłóż mięso. Smażyć, aż płyn odparuje

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas smażenia mięsa zajmijmy się ananasem. Pokrój go wzdłuż na 2 połówki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na obwodzie wykonujemy nacięcie nożem i ostrożnie wyjmujemy miazgę, staramy się nie uszkodzić ramy, ponieważ będzie ona potrzebna do dalszego gotowania. Miąższ kroimy w średniej wielkości kostkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wracamy do mięsa. Sól, pieprz, dodaj pół łyżeczki cukru, miąższ ananasa i smaż prawie do miękkości. Do majonezu przez prasę wyciskamy czosnek, mieszamy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dalej połówki nadziewamy mięsem duszonym z miąższem

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Posyp nadziewane ananasy startym serem. Teraz & quot; ogony & quot; ananasy są dokładnie owinięte folią. To folia! Nie przewidziałam tego, a papier piekarniczy nie uratował & quot; ogonów & quot; przed przesuszeniem

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piecz nadziewane połówki ananasa przez 30 minut. Jak już pisałem, moje ananasowe ogony trochę wyschły, więc musiałem ożywić obraz pomidorami i ziołami. Gotowe danie układamy na talerzu, serwujemy stół i zachwycamy bliskich:) uwierz mi, jest bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal / 100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy