skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zakładamy, że owoce są prawidłowo wybrane, przystępujemy do przygotowania potrawy
Krok 2:
Posiekaj cebulę. Mięso kroimy w małe kostki. Podgrzej patelnię olejem roślinnym. Najpierw usmaż cebulę, a następnie rozłóż mięso. Smażyć, aż płyn odparuje
Krok 3:
Podczas smażenia mięsa zajmijmy się ananasem. Pokrój go wzdłuż na 2 połówki
Krok 4:
Na obwodzie wykonujemy nacięcie nożem i ostrożnie wyjmujemy miazgę, staramy się nie uszkodzić ramy, ponieważ będzie ona potrzebna do dalszego gotowania. Miąższ kroimy w średniej wielkości kostkę
Krok 5:
Wracamy do mięsa. Sól, pieprz, dodaj pół łyżeczki cukru, miąższ ananasa i smaż prawie do miękkości. Do majonezu przez prasę wyciskamy czosnek, mieszamy
Krok 6:
Dalej połówki nadziewamy mięsem duszonym z miąższem
Krok 7:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Posyp nadziewane ananasy startym serem. Teraz & quot; ogony & quot; ananasy są dokładnie owinięte folią. To folia! Nie przewidziałam tego, a papier piekarniczy nie uratował & quot; ogonów & quot; przed przesuszeniem
Krok 8:
Piecz nadziewane połówki ananasa przez 30 minut. Jak już pisałem, moje ananasowe ogony trochę wyschły, więc musiałem ożywić obraz pomidorami i ziołami. Gotowe danie układamy na talerzu, serwujemy stół i zachwycamy bliskich:) uwierz mi, jest bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal / 100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g