skład / składniki
metoda gotowania
ten kulinarny przepis na marynowane grzyby miodowe jest mi znany od dawna, od dzieciństwa, kiedy moja mama marynowała grzyby na zimę. Chcę podzielić się z Tobą tym przepisem! W rondelku z wrzącą wodą należy wlać zamrożone grzyby miodowe, nie ma potrzeby ich rozmrażania, wlać zamrożone. Gotuj przez dziesięć minut, a następnie spuść bulion. Gdy woda się zagotuje, a piana wzrośnie, usuń ją. Przygotowanie sosu: składa się z wywaru grzybowego, śmietany, topionego sera i mąki zagęszczającej. Wlej wrzącą wodę do rondla z grzybami miodowymi-w ilości jednego litra. To będzie marynata. Dodaj cukier granulowany, sól, czosnek pokruszony talerzami, przyprawy do smaku. Wlej łyżkę esencji octu. Najważniejsze, aby nie przesadzić, zwłaszcza jeśli nie lubisz bardzo ostrej marynaty. Lepiej dodać później. Tutaj należy powiedzieć kilka słów o marynacie. Spróbuj, powinien być trochę pikantny (kwaśny) i nieco bardziej słony, niż byś chciał. Jeśli nie jest ostry i słony, musisz dodać trochę octu / soli, koncentrując się na własnym smaku.
faktem jest, że a) grzyby miodowe potrzebują czasu, aby się posolić. Za dobę
(napary) wezmą sól i będzie dobrze; B) gorąca marynata - wydaje się bardziej słona, ostrzejsza. Gotuj grzyby w solance przez kolejne 10-15 minut, a następnie wyłącz i przenieś je na gorąco do słoika. Marynata powinna trochę przykryć grzyby, resztki marynaty można wylać (lub zostawić na sos). Gdy słoik ostygnie, należy go przenieść do lodówki, a następnego dnia można go zjeść. Możesz podawać grzyby miodowe z ziemniakami. Możesz pokruszyć cebulę, wlać olej! Jedzenie, pyszne jedzenie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Grzyby miodowe - 20 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g