im mniejszy rozmiar & ndash; tym smaczniejsze wypieki i szybsze pieczenie, choć wymaga więcej czasu i pracy.
Przepisy na bajgle różnią się w zależności od użytego ciasta. Drożdżowe i przaśne, twarożek i gotowe kruche, kruche, na śmietanie,kefirze & hellip;
szczególną uwagę należy zwrócić na nadzienie & ndash; powinno być jednorodne, gęste, niezbyt płynne, a jeśli jest luźne, to dobrze zmielone. Płytka testowa w kształcie trójkąta, kwadratu lub paska – cienki i niezbyt szeroki. Konieczne jest ostrożne rozprowadzenie zawartości na powierzchni, a następnie przekręcenie bajgla.
jako nadzienie możesz wybrać: drobno posiekane owoce, masę twarogową lub serową, dżem, dżem, posiekane orzechy, marmoladę, cukierki – karmel, toffi… na wierzch można posypać cukrem, cynamonem, wanilią, makiem.
nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić słone wnętrze, a następnie zamiast deseru otrzymasz przekąskę do zupy lub bulionu, obfitą przekąskę. Aby to zrobić, użyj mięsa mielonego, grzybów, twardego sera, ryb, ziół, warzyw.
aby zapobiec przypaleniu produktów, zaleca się przykrycie blachy do pieczenia pergaminem.
274 kcal
1 hour
Delikatne, warstwowe bajgle nadziewane świeżymi wiśniami. Ciasto jest szybkie w
333 kcal
3 hours
Pyszne śniadanie: aromatyczna kawa z bajgli! Bułeczki z suchym kremem to prosty