Dziś możesz skosztować francuskiej bułki w kształcie półksiężyca na pierwsze życzenie – są sprzedawane w prawie każdym sklepie, piekarni, piekarni, sklepie kulinarnym, kawiarni itp., ale o wiele bardziej interesujące jest samodzielne przygotowanie rogalików. Tak, nie można nazwać tego szybkiego wypieku, ale wynik będzie wart wysiłku & ndash; domowe rogaliki są bez przesady ekskluzywne: każdy z nich ma swój własny stopień smażenia, oryginalny aromat, «historia», smak. Nawiasem mówiąc, ten ostatni może być zupełnie inny, niepowtarzalny.
to pierwsze łuszczące się & laquo; półksiężyce & raquo; nie zawierały żadnego nadzienia i miały lekki posmak ghee, dziś przepisy na rogaliki mogą zaskoczyć nawet najbardziej wymagających smakoszy: uzupełniają je dżemami, czekoladą, orzechami, gotowanym skondensowanym mlekiem, świeżymi jagodami i owocami, różnymi kremami, serem, a nawet mięsem. Wypróbuj każdy z nich i znajdź swój idealny przepis na legendarny deser.
337 kcal
1 hour50 minutes
Delikatne, zwiewne rogaliki rozweselą Cię na cały dzień! Daria autor przepisu
348 kcal
40 minutes
Pyszne, pachnące, na domowe przyjęcie herbaciane! Rogaliki z ciasta francuskiego
321 kcal
2 hours30 minutes
Niesamowicie pyszne, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku! Pokochasz to
Powiązane i dodatkowe kategorie: