gulasz w piekarniku

soczysty gulasz z delikatnego mięsa cielęcego, spróbuj! Gulasz w piekarniku z warzywami ma bogaty i bogaty smak, w razie potrzeby możesz podawać danie z dodatkami i bez. Do przygotowania gulaszu w przepisie używa się polędwicy cielęcej, danie z niego jest przygotowywane tak szybko, jak to możliwe,mięso nie jest tłuste, soczyste i pachnące. Lepiej wybrać paprykę mięsistą i w różnych kolorach, aby danie wyglądało jaśniej i apetycznie.
allaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 7 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 28 % 5 g
95 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Obierz cebulę, pokrój w kostkę, smaż na oleju roślinnym do miękkości.

2. Cielęcinę myjemy, suszymy, kroimy w dużą kostkę, układamy na cebuli, smażymy na dużym ogniu, aż się zarumienią.

3. Paprykę oczyszczamy z nasion i przegród, myjemy, kroimy w paski. Rozprowadzamy paprykę do mięsa podczas krojenia, nie wszystkie naraz.

4. Gdy pieprz wypuści sok, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, dodaj do pozostałych składników, sól i pieprz do smaku.

5. Przenieś zawartość do żaroodpornej formy, przykryj ją pokrywką i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut.

podawaj gulasz na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy