omlet z kiełbasą na mleku z serem

bardzo smaczny, delikatny i soczysty omlet z serem i jajkami. To jedno z moich ulubionych śniadań.
PoDomashnemyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 12 g
tłuszcze 63 % 22 g
węglowodany 3 % 1 g
245 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W misce wymieszaj widelcem 3 jajka ze szczyptą soli i 2 łyżkami mleka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na grubej tarce zetrzyj ser i gotowaną kiełbasę (lub kiełbasę).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj mieszankę jajeczną z serem i kiełbasą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej patelnię i posmaruj ją odrobiną oleju roślinnego. Na patelnię włożyć trzy łyżki masy jajecznej i rozprowadzić na całej powierzchni naleśnika łyżką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć na złoty kolor i zwinąć kierownicą, a następnie ponownie ułożyć trzy łyżki, usmażyć i ponownie zwinąć kierownicą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kierownica wzrośnie jak śnieżka. Omlet jest gotowy. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa"amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa"Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Ser solankowy - 355   kcal/100g

Podobne przepisy