omlet z kiełbasą na mleku z serem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W misce wymieszaj widelcem 3 jajka ze szczyptą soli i 2 łyżkami mleka.
Krok 2:
Na grubej tarce zetrzyj ser i gotowaną kiełbasę (lub kiełbasę).
Krok 3:
Wymieszaj mieszankę jajeczną z serem i kiełbasą.
Krok 4:
Rozgrzej patelnię i posmaruj ją odrobiną oleju roślinnego. Na patelnię włożyć trzy łyżki masy jajecznej i rozprowadzić na całej powierzchni naleśnika łyżką.
Krok 5:
Smażyć na złoty kolor i zwinąć kierownicą, a następnie ponownie ułożyć trzy łyżki, usmażyć i ponownie zwinąć kierownicą.
Krok 6:
Kierownica wzrośnie jak śnieżka. Omlet jest gotowy. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Ser solankowy - 355 kcal/100g