kotlety z białego Kupidyna

gotuj soczyste placki rybne w chrupiącej panierce. Kotlety z białego Kupidyna wyróżniają się bogatym smakiem. Mięso Kupidyna nie jest świeże, dość tłuste. W związku z tym potrawy z niego mają samowystarczalny smak. Warto zauważyć, że ten gatunek ryby nie ma obcego zapachu, jak wiele innych ryb słodkowodnych. Dlatego kotlety mają czysty i bogaty rybny smak. Cebula dodaje im dodatkowej soczystości. Dla tych, którzy nie jedzą smażonych potraw, w razie potrzeby takie kotlety można upiec w piekarniku za pomocą maty silikonowej. Okaże się również smaczny.
ŚnieżkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 14 g
tłuszcze 41 % 17 g
węglowodany 24 % 10 g
248 kcal
IG: 9 / 27 / 64

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

czego nie gotuje się z ryb! I zupy, sałatki, przekąski i drugie gorące dania. Jednym z takich dań są ciastka rybne. Okazują się pachnące, soczyste, delikatne, z chrupiącą skórką. Biały Amur świetnie nadaje się do ich przygotowania. Jego mięso jest białe, nie ma obcego zapachu rzeki. Ryby do kotletów należy przepuścić przez maszynę do mięsa, aby mięso mielone było maksymalnie jednorodne. Takie placki rybne można bez obaw podawać dzieciom.

1. Aby przygotować kotlety, musisz przygotować rybę: oczyścić, uwolnić od kości. Tak więc myjemy białego Kupidyna pod bieżącą wodą, oczyszczamy go z łusek. Odetnij głowę, płetwy i ogon. Przeciąć brzuch, oczyścić wnętrze.

2. Ponieważ ta ryba nie zawiera wielu małych kości, wystarczy usunąć grzbiet z kościami żebrowymi. Przygotowany filet kroimy arbitralnie, a następnie przepuszczamy przez maszynę do mięsa.

3. Obierz cebulę, przepuść ją przez maszynkę do mięsa za rybą. Można również zmielić za pomocą blendera.

4. Włóż biały chleb (miękisz) do miski, wlej mleko. Pozostaw na 5 minut, a następnie wyciśnij. Włóż chleb do mięsa mielonego.

5. Tutaj rozbijamy jajko kurze, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie. Mokrymi rękami formujemy kotlety.

6. Wsyp bułkę tartą na talerz. Panierujemy w nich kotlety.

7. Wlej rafinowany olej roślinny na patelnię, smaż kotlety po obu stronach, aż powstanie piękna złota skorupa.

podawaj kotlety na stole z dodatkiem lub sosem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Biały Kupidyn - 134   kcal/100g

Podobne przepisy