skład / składniki
metoda gotowania
czego nie gotuje się z ryb! I zupy, sałatki, przekąski i drugie gorące dania. Jednym z takich dań są ciastka rybne. Okazują się pachnące, soczyste, delikatne, z chrupiącą skórką. Biały Amur świetnie nadaje się do ich przygotowania. Jego mięso jest białe, nie ma obcego zapachu rzeki. Ryby do kotletów należy przepuścić przez maszynę do mięsa, aby mięso mielone było maksymalnie jednorodne. Takie placki rybne można bez obaw podawać dzieciom.
1. Aby przygotować kotlety, musisz przygotować rybę: oczyścić, uwolnić od kości. Tak więc myjemy białego Kupidyna pod bieżącą wodą, oczyszczamy go z łusek. Odetnij głowę, płetwy i ogon. Przeciąć brzuch, oczyścić wnętrze.
2. Ponieważ ta ryba nie zawiera wielu małych kości, wystarczy usunąć grzbiet z kościami żebrowymi. Przygotowany filet kroimy arbitralnie, a następnie przepuszczamy przez maszynę do mięsa.
3. Obierz cebulę, przepuść ją przez maszynkę do mięsa za rybą. Można również zmielić za pomocą blendera.
4. Włóż biały chleb (miękisz) do miski, wlej mleko. Pozostaw na 5 minut, a następnie wyciśnij. Włóż chleb do mięsa mielonego.
5. Tutaj rozbijamy jajko kurze, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie. Mokrymi rękami formujemy kotlety.
6. Wsyp bułkę tartą na talerz. Panierujemy w nich kotlety.
7. Wlej rafinowany olej roślinny na patelnię, smaż kotlety po obu stronach, aż powstanie piękna złota skorupa.
podawaj kotlety na stole z dodatkiem lub sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Biały Kupidyn - 134 kcal/100g