Roladki z cukinii z kurczakiem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Filety pokroić w paski;
2. Dodaj przyprawy, sól, śmietanę, musztardę, posiekany czosnek do filetów;
3. Wszystko wymieszać;
4. Pozostaw do marynowania na kilka minut;
5. Cukinię pokroić wzdłuż na paski 0,5 cm;
6. Posolić cukinię i pozostawić na 10 minut;
7. Smażyć paski na patelni na oleju do miękkości lub upiec w piekarniku;
8. Połóż kawałki kurczaka na krawędzi cukinii, zwiń w rolkę i posiekaj szpikulcem;
9. Ułóż bułki w wysmarowanej tłuszczem formie;
10. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut;
11. Możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, przekłuwając szaszłyki dla wygody.
smacznego i letniego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g