skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Rolada z łososia nie jest arcydziełem gotowania, ale w każdej gospodyni domowej zawsze powinna być podchwycona, ponieważ przygotowanie jest łatwe i proste. Robię to w ten sposób. Teraz na każdym rogu sprzedają zwykłe ormiańskie cienkie lawasze. Będziemy go potrzebować. Następnie robimy sos ze śmietany, najlepiej bardzo tłustej, czasami dodaję również majonez i ser topiony. Kupuj tylko taki, który łatwo się rozmazuje. Na przykład "Przyjaźń"jest tutaj idealna. Dodaj również zieloną cebulę i kolendrę, które zostały wcześniej przetarte w moździerzu.Rozsmaruj wszystko równomiernie na chlebie pita. Małosolny łosoś kroimy na małe kawałki i kładziemy na wierzchu. Ostrożnie przekręć rolkę, włóż do celofanu lub folii i do lodówki, która zostanie namoczona. Zwykle trzy godziny wystarczą. Teraz możesz podawać na stole jako zimną przekąskę. Pokrój na grubość od jednego do półtora centymetra i połóż na dużym, ładnym talerzu. Po bokach można ozdobić cytryną i oliwkami, a na wierzchu zielenią. Wygląda apetycznie, smakuje niesamowicie i niecodziennie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal / 100g