noworoczna kula mięsna

pyszne danie mięsne wcale nie jest trudne do przygotowania! Noworoczna kula mięsna to wspaniałe i satysfakcjonujące danie mięsne, które najczęściej podaje się na gorąco i w porcjach. Na zbliżające się święta Nowego Roku ten przepis będzie odpowiedni, a nawet doskonale uzupełniający i dekorujący świąteczny stół. Aby przygotować danie, musisz wziąć wieprzowinę, ponieważ jest bardziej aromatyczna niż mięso z kurczaka. Do nadzienia odpowiednie są pieczarki lub borowiki. Chociaż jeśli nie masz ani jednego, ani drugiego w magazynie, weź-dowolne.
Julia7LifeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 13 g
tłuszcze 55 % 16 g
węglowodany 0 % 0 g
197 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Główne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj grzyby i drobno posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż na rozgrzanej patelni. Trochę soli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć do miękkości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój mięso wieprzowe w cienkie paski. Połóż krzyż na krzyżu w folii. Sól i pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż smażone pieczarki do środka. Następnie starty twardy ser.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwiń końce mięsa, możesz je przymocować wykałaczkami. Pieczemy noworoczną kulkę mięsną w piekarniku przez 40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kalina - 26   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy