Carbonade

oryginalny przepis na piersi z kurczaka. Koniecznie spróbuj.
EsperanzaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 21 g
tłuszcze 7 % 2 g
węglowodany 15 % 4 g
112 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

pokrój piersi z kurczaka na małe kawałki, po Posol, dodaj sodę.

skrop wszystko sokiem z cytryny, dodaj skrobię.

przytrzymaj przez 15 minut, po zrolowaniu kawałków mąki.

usmaż carbonade w oleju roślinnym.

kawałki mięsa pęcznieją podczas smażenia, są bardzo soczyste i smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy