Carbonade
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój piersi z kurczaka na małe kawałki, po Posol, dodaj sodę.
skrop wszystko sokiem z cytryny, dodaj skrobię.
przytrzymaj przez 15 minut, po zrolowaniu kawałków mąki.
usmaż carbonade w oleju roślinnym.
kawałki mięsa pęcznieją podczas smażenia, są bardzo soczyste i smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g