chleb pita smażony z jajkiem i twardym serem

bardzo smaczna i pożywna przekąska na każdą okazję! Z różnych rodzajów sera bardziej podobał mi się chleb pita z serem i chleb pita z suluguni. Niedawno odwiedziłem korporację firmy, w której pracuję w jednym dobrym barze-kawiarni. Tam, wśród innych potraw, podawano bardzo smaczną przekąskę: chleb pita z serem i jajkiem. Oczywiście po powrocie do domu znalazłem ten przepis kulinarny w Internecie i sam ugotowałem go następnego dnia. Wszyscy moi domownicy byli zachwyceni tym daniem. Chcesz zaimponować swoim bliskim lub Gościom? Następnie postępuj zgodnie z przepisem kulinarnym.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 71 % 5 g
węglowodany 0 % 0 g
50 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

zaczynamy więc od podgrzania patelni i podgrzania w niej masła. Teraz kroimy dwa połączone liście pita o wymiarach 15 x 15 centymetrów. Teraz bierzemy naprzemiennie podwójne liście chleba pita, zanurzamy w lekko osolonej wodzie i smażymy na patelni z obu stron. Następnie umieść surowe jajko kurze na środku chleba pita i rozprowadź je na całej powierzchni. Smażyć przez minutę. Następnie posyp chleb pita startym serem na grubej tarce, poczekaj, aż lekko się rozpuści, a następnie odwróć ser i smaż przez minutę. Następnie wyjmujemy chleb pita, składamy go na pół nadzieniem do środka. Robimy to samo ze wszystkimi chlebami pita. Następnie kładziemy je na talerzu i podajemy do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy