filet z indyka z warzywami w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę na pół pierścienia. Smażyć na oleju słonecznikowym w powolnej kuchence przez 3 minuty.
Krok 2:
Osobno smażyć warzywa z solą w powolnej kuchence na oleju słonecznikowym przez 10-15 minut.z otwartą pokrywką.
Krok 3:
Podczas smażenia warzyw przygotowujemy sos. Wymieszaj keczup, śmietanę, sos sojowy. Smażyć indyka z olejem słonecznikowym w powolnej kuchence przez 25 minut. Wymieszaj z wcześniej smażonymi warzywami, cebulą i sosem. Smażyć przez kolejne 10 minut. Podawaj do stołu, aż ostygnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g
- Mrożone warzywa - 50 kcal/100g