kotlety pangasius
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
przekręć filet z pangi w maszynce do mięsa.
następnie przekręć cebulę.
chleb namoczyć w mleku i też przekręcić.
wymieszaj wszystko.
posolić do smaku powstałe mięso mielone.
dodaj jajko i mąkę.
ponownie mieszaj, aż będzie gładka.
zrób kotlety z mięsa mielonego i usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni, z dodatkiem oleju roślinnego, aż po obu stronach pojawi się złoty kolor
następnie przekręć cebulę.
chleb namoczyć w mleku i też przekręcić.
wymieszaj wszystko.
posolić do smaku powstałe mięso mielone.
dodaj jajko i mąkę.
ponownie mieszaj, aż będzie gładka.
zrób kotlety z mięsa mielonego i usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni, z dodatkiem oleju roślinnego, aż po obu stronach pojawi się złoty kolor
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Pangasius - 89 kcal/100g