naleśniki w szklance
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
przesiej mąkę przez sito.
wymieszaj mąkę, jajka, mleko, wodę, sól, aż będzie gładka i wstaw do lodówki na pół godziny.
nasmaruj patelnię olejem.
wlej ciasto na patelnię za pomocą chochli.
piecz, aż naleśnik się zrumieni. Odwracamy i smażymy z drugiej strony
więc pieczemy wszystkie naleśniki.
następnie posmaruj każdy naleśnik serem .
Filadelfia, a na serze kładziemy posiekanego łososia.
zwijamy naleśniki rurką i kroimy ukośnie w plastry.
umieść je pięknie w szklance i polej kwaśną śmietaną
wymieszaj mąkę, jajka, mleko, wodę, sól, aż będzie gładka i wstaw do lodówki na pół godziny.
nasmaruj patelnię olejem.
wlej ciasto na patelnię za pomocą chochli.
piecz, aż naleśnik się zrumieni. Odwracamy i smażymy z drugiej strony
więc pieczemy wszystkie naleśniki.
następnie posmaruj każdy naleśnik serem .
Filadelfia, a na serze kładziemy posiekanego łososia.
zwijamy naleśniki rurką i kroimy ukośnie w plastry.
umieść je pięknie w szklance i polej kwaśną śmietaną
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g