biszkopty wołowe po białorusku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ten przepis kulinarny jest przydatny dla tych, którzy bardzo lubią białoruskie danie, które nazywa się "zrazy", ale nie mogą poświęcić dużo czasu na gotowanie. Bibułki w języku białoruskim są jeszcze łatwiejsze, ale składniki w nich są takie same jak w zrazach.
na początek bierzemy mięso i wkładamy je do maszynki do mięsa w celu zmielenia. Możesz użyć robota kuchennego do tego biznesu. Następnie myjemy, obieramy i kroimy cebulę. Jajka gotujemy na stromo i kroimy w małe kostki. Dodaj cebulę i jajka do mięsa mielonego. Wszystko dobrze wymieszaj. Pieprz i sól do smaku. Tworzymy kliny z mielonego mięsa. Kładziemy patelnię na ogniu. Wlej olej roślinny. Smażyć kliny na oleju roślinnym po obu stronach. To bardzo proste. Nie musisz bawić się nadzieniem osobno i rzeźbić jak zrazy. To pyszne i szybkie jedzenie spodoba się całej twojej rodzinie.
zjedz ten posiłek z dowolnym dodatkiem, który kochasz. W domu najczęściej jemy biszkopty po białorusku z ziemniakami lub ryżem. Z ziemniaków gotujemy tłuczone ziemniaki lub po prostu smażymy.
smacznego!
na początek bierzemy mięso i wkładamy je do maszynki do mięsa w celu zmielenia. Możesz użyć robota kuchennego do tego biznesu. Następnie myjemy, obieramy i kroimy cebulę. Jajka gotujemy na stromo i kroimy w małe kostki. Dodaj cebulę i jajka do mięsa mielonego. Wszystko dobrze wymieszaj. Pieprz i sól do smaku. Tworzymy kliny z mielonego mięsa. Kładziemy patelnię na ogniu. Wlej olej roślinny. Smażyć kliny na oleju roślinnym po obu stronach. To bardzo proste. Nie musisz bawić się nadzieniem osobno i rzeźbić jak zrazy. To pyszne i szybkie jedzenie spodoba się całej twojej rodzinie.
zjedz ten posiłek z dowolnym dodatkiem, który kochasz. W domu najczęściej jemy biszkopty po białorusku z ziemniakami lub ryżem. Z ziemniaków gotujemy tłuczone ziemniaki lub po prostu smażymy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g