biszkopty wołowe po białorusku

w pełni scharakteryzuj kuchnię ludzi! Dołącz do niej!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 16 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 7 % 2 g
171 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
ten przepis kulinarny jest przydatny dla tych, którzy bardzo lubią białoruskie danie, które nazywa się "zrazy", ale nie mogą poświęcić dużo czasu na gotowanie. Bibułki w języku białoruskim są jeszcze łatwiejsze, ale składniki w nich są takie same jak w zrazach.
na początek bierzemy mięso i wkładamy je do maszynki do mięsa w celu zmielenia. Możesz użyć robota kuchennego do tego biznesu. Następnie myjemy, obieramy i kroimy cebulę. Jajka gotujemy na stromo i kroimy w małe kostki. Dodaj cebulę i jajka do mięsa mielonego. Wszystko dobrze wymieszaj. Pieprz i sól do smaku. Tworzymy kliny z mielonego mięsa. Kładziemy patelnię na ogniu. Wlej olej roślinny. Smażyć kliny na oleju roślinnym po obu stronach. To bardzo proste. Nie musisz bawić się nadzieniem osobno i rzeźbić jak zrazy. To pyszne i szybkie jedzenie spodoba się całej twojej rodzinie.
zjedz ten posiłek z dowolnym dodatkiem, który kochasz. W domu najczęściej jemy biszkopty po białorusku z ziemniakami lub ryżem. Z ziemniaków gotujemy tłuczone ziemniaki lub po prostu smażymy.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy