Serce duszone z kurczaka

prosty, ekonomiczny i pyszny obiad! Gotuj i Ty! Duszone serce z kurczaka to jedno z tych podrobów, które należy włączyć do rodzinnego menu przynajmniej raz na dwa tygodnie. To wzmocni nasz mięsień sercowy i zachwyci różnorodnością, w przeciwnym razie wszystkie steki i steki...
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 46 % 12 g
węglowodany 15 % 4 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić duszone serce z kurczaka? Przygotuj składniki. Opłucz serca. Dobrze jest odciąć od nich górną część tętnicą i tłuszczem i przeciąć na pół, a następnie ponownie spłukać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w półpierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj drobno warzywa. Zamiast kolendry możesz wziąć pietruszkę, koperek, bazylię...

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj czosnek na plasterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść serca na gorącej patelni z olejem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotuj, mieszając, przez 30 minut na średnim ogniu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj cebulę i wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotuj przez kolejne 30 minut. W tym procesie dodaj czosnek.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj śmietanę i wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj ser i mieszaj, aż się rozpuści.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotuj przez kolejne 2-3 minuty.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wyłącz, dodaj warzywa i przykryj. Odstaw na 1-2 minuty.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wymieszaj-i możesz podać. Dobry duet tworzą z tym daniem makaron, owsianka, a także - przeciery warzywne.

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g

Podobne przepisy