skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze produkty.
Krok 2:
Wlej olej roślinny do miski multicookera, włącz tryb "smażenia" lub "pieczenia", włącz go, aby się rozgrzał. Mięso kroimy na niezbyt duże kawałki-około 3x3 cm.
Krok 3:
Przenieś mięso do powolnej kuchenki, aby trochę usmażyć.
Krok 4:
Pokrój cebulę na półpierścienie.
Krok 5:
Mięso lekko usmażone, wymieszaj...
Krok 6:
..dodaj cebulę i wymieszaj.
Krok 7:
Pozwól mu się pocić przez kilka minut, a my zajmiemy się marchewką..
Krok 8:
Pokrój marchewki w paski.
Krok 9:
Dodaj do naszego mięsa.
Krok 10:
Wymieszaj i smaż wszystko razem przez kilka minut.
Krok 11:
Sól, pieprz, dodaj ulubione przyprawy - mam chmiel-suneli...
Krok 12:
...i zalej wrzącą wodą, aby mięso było pokryte. Koniecznie wrząca woda-to & quot;uszczelnia & quot; mięso i przechowuje w nim sok, dlatego mięso jest delikatne. Wymieszaj, zamknij powolną kuchenkę i ustaw tryb "duszenie" na 1,5 godziny. W tym procesie kilka razy możesz zajrzeć, wymieszać i kontrolować ilość wody-jeśli mocno się zagotuje, dodaj (ale w zasadzie zawsze wystarczy i nie trzeba dodawać). W tym czasie możesz zrobić przystawkę.
Krok 13:
10 minut przed końcem programu wyciśnij czosnek i dobrze wymieszaj. Po sygnale zakończenia programu wyłącz Multicooker. Jeszcze jedna rada-umieść mięso w trybie "podgrzewania" przez co najmniej 15 minut, to nada mięsu po prostu pyszny smak i niezwykłą miękkość.
Krok 14:
Następnie połóż mięso na talerzu, dodaj przystawkę, świeże warzywa do woli i ciesz się smakiem najdelikatniejszego mięsa! Smacznego!
przepis podawany na Wolnowar o mocy 900 W i pojemności miski 5 litrów. Drogie hostessy, każda zna swojego asystenta-powolną kuchenkę, więc w razie potrzeby dostosuj przepis.
miłego gotowania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g