gulasz z marchewki w powolnej kuchence jest pyszny i prosty

Mmm...co za mięso! Najdelikatniejsze i najbardziej soczyste! Daj suplementy! . Tak przygotowane mięso jest bardzo soczyste, miękkie i delikatne. Smaczne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 58 % 15 g
węglowodany 4 % 1 g
177 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej olej roślinny do miski multicookera, włącz tryb "smażenia" lub "pieczenia", włącz go, aby się rozgrzał. Mięso kroimy na niezbyt duże kawałki-około 3x3 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenieś mięso do powolnej kuchenki, aby trochę usmażyć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę na półpierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mięso lekko usmażone, wymieszaj...

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    ..dodaj cebulę i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozwól mu się pocić przez kilka minut, a my zajmiemy się marchewką..

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój marchewki w paski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj do naszego mięsa.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wymieszaj i smaż wszystko razem przez kilka minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Sól, pieprz, dodaj ulubione przyprawy - mam chmiel-suneli...

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    ...i zalej wrzącą wodą, aby mięso było pokryte. Koniecznie wrząca woda-to & quot;uszczelnia & quot; mięso i przechowuje w nim sok, dlatego mięso jest delikatne. Wymieszaj, zamknij powolną kuchenkę i ustaw tryb "duszenie" na 1,5 godziny. W tym procesie kilka razy możesz zajrzeć, wymieszać i kontrolować ilość wody-jeśli mocno się zagotuje, dodaj (ale w zasadzie zawsze wystarczy i nie trzeba dodawać). W tym czasie możesz zrobić przystawkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    10 minut przed końcem programu wyciśnij czosnek i dobrze wymieszaj. Po sygnale zakończenia programu wyłącz Multicooker. Jeszcze jedna rada-umieść mięso w trybie "podgrzewania" przez co najmniej 15 minut, to nada mięsu po prostu pyszny smak i niezwykłą miękkość.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Następnie połóż mięso na talerzu, dodaj przystawkę, świeże warzywa do woli i ciesz się smakiem najdelikatniejszego mięsa! Smacznego!

przepis podawany na Wolnowar o mocy 900 W i pojemności miski 5 litrów. Drogie hostessy, każda zna swojego asystenta-powolną kuchenkę, więc w razie potrzeby dostosuj przepis.
miłego gotowania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy