skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Filety z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2:
Włącz Multicooker w trybie "smażenia" przez 15 minut, wlej olej roślinny, pozwól mu się rozgrzać.
Krok 3:
Pokrój cebulę w kostkę, włóż do multicookera, pozwól jej lekko usmażyć.
Krok 4:
Dodaj czosnek do cebuli, przepuszczony przez prasę. Mieszać.
Krok 5:
Następnie pokrój filet z kurczaka na duże kawałki 2-3 cm.
Krok 6:
Dodaj polędwicę do cebuli, wymieszaj i gotuj do końca programu & quot; smażenie & quot;.
Krok 7:
Następnie dodaj śmietanę, wymieszaj.
Krok 8:
Jako zagęszczacz sosu dodałem mąkę. Wymieszać.
Krok 9:
Sól i pieprz do smaku, dodaj ulubione suszone zioła. Wymieszać.
Krok 10:
Zamknij powolną kuchenkę, włącz tryb "duszenie" przez 1 godzinę.
Krok 11:
5 minut przed końcem programu dodaj posiekany koperek-jest to opcjonalne. Dodałem) SOS okazuje się niesamowicie smaczny i aromatyczny) po wyłączeniu programu nie otwieraj pokrywy przez 5 minut. Niech danie się zaparzy.
Krok 12:
Przepis jest prosty, a kurczak w sosie śmietanowym okazuje się bardzo smaczny! Podawaj z puree ziemniaczanym lub kaszą gryczaną-bardzo apetyczne !
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g