mrożone gołąbki w śmietanie
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
na patelni usmaż mąkę z dodatkiem oleju roślinnego. Gdy mąka jest usmażona (nie dłużej niż minutę), wlej śmietanę, mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji i dodaj śmietanę. Sól i pieprz do smaku, gotuj przez 2 minuty.
włóż gołąbki do rondla, napełnij je do połowy bulionem (możesz użyć wody).
wlej sos śmietanowy.
dusić gołąbki na małym ogniu przez 40 minut i po rozłożeniu na porcjowanych talerzach podawać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Mrożone gołąbki - 132 kcal/100g