mrożone gołąbki w śmietanie

Przygotuj bardzo smaczne i satysfakcjonujące danie na obiad! Proste! Zastąp zwykły sos pomidorowy do gołąbków kwaśną śmietaną-jest taki pyszny! A gotowane i mrożone gołąbki na przyszłość pozwolą ci poświęcić minimum czasu i wysiłku po ciężkim dniu, podczas gdy rodzina będzie pełna i zadowolona!
MaksiczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 29 % 6 g
139 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

Czas gotowania: 55 min

na patelni usmaż mąkę z dodatkiem oleju roślinnego. Gdy mąka jest usmażona (nie dłużej niż minutę), wlej śmietanę, mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji i dodaj śmietanę. Sól i pieprz do smaku, gotuj przez 2 minuty.

włóż gołąbki do rondla, napełnij je do połowy bulionem (możesz użyć wody).
wlej sos śmietanowy.

dusić gołąbki na małym ogniu przez 40 minut i po rozłożeniu na porcjowanych talerzach podawać.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Mrożone gołąbki - 132   kcal/100g

Podobne przepisy