kurczak w niskotłuszczowym kefirze z koperkiem

bardzo smaczny i delikatny dietetyczny kurczak w kefirze! Jest bardzo odpowiedni dla osób, które przestrzegają zdrowej diety) to danie ma mało kalorii,ale jest bardzo smaczne) robię to bardzo często .Szybko i łatwo)
AnastazjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 86 % 18 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 5 % 1 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Do kefiru dodaj drobno posiekany koperek, posiekany czosnek i mielony pieprz, dokładnie wymieszaj.
2. Pokrój pierś na porcje, zanurz je w mieszance kefiru i pozostaw do marynowania przez 30-60 minut.
3. Następnie umieść kurczaka na patelni (nie nasmarowanej olejem), dodaj trochę marynaty i gotuj pod przykryciem, aż będzie ugotowany, od czasu do czasu dodając sos.
4. W rezultacie otrzymasz bardzo delikatnego kurczaka z pysznym sosem, który doskonale nadaje się do dodatków z warzyw, kaszy gryczanej, ryżu itp.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy