skład / składniki
metoda gotowania
twarożek dla serników lepiej jest wziąć domowy, ziarnisty i bardzo świeży. W takim przypadku serniki przyniosą maksymalne korzyści. To danie jest dobre do gotowania, jeśli bliscy nie lubią twarogu tak, jak jest. A w postaci serników Zwykle smakuje każdemu.
więc przetrzyj twaróg przez sito, aby uzyskać bardziej jednorodną i delikatną konsystencję gotowych serników. Nie możesz wycierać-skupiamy się w tej kwestii na własnym guście.
Przenieś twaróg do miski, a następnie rozbij kurze jajko, wymieszaj. Następnie wlej zwykły i waniliowy cukier do smaku. Cukru nie można w ogóle dodawać ani dodawać minimalnej ilości, ale podawać gotowe serniki, na przykład z miodem lub dżemem. Ale moje gospodarstwa domowe uwielbiają słodkie serniki, więc zawsze dodaję. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
przesiej mąkę, dodaj do miski z masą twarogową i zagniataj ciasto łyżką. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 180 stopni Celsjusza, a w tym czasie kontynuujemy gotowanie.
przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Z ciasta tworzymy koloboki o dowolnym rozmiarze. Serniki można gotować zarówno duże, jak i małe (w tym przypadku należy dostosować czas gotowania). Układamy półfabrykaty serników na papierze, po czym wkładamy blachę do pieczenia do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Pieczemy do miękkości i lekkiego rumienia (być może czas będzie musiał zostać nieco skrócony lub zwiększony).
gotowe serniki wyjmujemy z piekarnika, posypujemy cukrem waniliowym do smaku i podajemy na ciepło. W razie potrzeby uzupełniamy miodem, syropem klonowym, dżemem i dżemem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g