soczysty różowy łosoś w folii w piekarniku

Podaruj rodzinie pyszną rybę na obiad! Ryba jest przygotowywana bardzo łatwo i okazuje się bardzo smaczna. Jeśli nie lubisz bazylii lub po prostu nie możesz jej znaleźć, możesz bezpiecznie zastąpić ją koperkiem lub pietruszką, smak nie pogorszy się. Poczęstuj się!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 19 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
160 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

Cóż, gotujemy? Dalej! Zgodnie z tym prostym przepisem kulinarnym przygotowuje wiele hostess, które dbają o zdrowie swoich gospodarstw domowych. Pokrój filet z różowego łososia na małe plasterki. Sól-pieprz - według własnego gustu i zostaw go na pół godziny. W międzyczasie drobno pokrosimy naszą zieleninę. Wyciśnij do niego sok z cytryny i dobrze wymieszaj.
a teraz - do różowego łososia. Połóż kawałek ryby na folii. I połóż na nim szczyptę zieleni. Zawiń folię i połóż wszystkie nasze koperty z różowym łososiem na blasze do pieczenia, którą natychmiast wyślemy do piekarnika. Smażyć przez pół godziny w temperaturze 180 stopni.
wskazane jest, aby podawać gorące danie na stole!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy