soczysty różowy łosoś w folii w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
Cóż, gotujemy? Dalej! Zgodnie z tym prostym przepisem kulinarnym przygotowuje wiele hostess, które dbają o zdrowie swoich gospodarstw domowych. Pokrój filet z różowego łososia na małe plasterki. Sól-pieprz - według własnego gustu i zostaw go na pół godziny. W międzyczasie drobno pokrosimy naszą zieleninę. Wyciśnij do niego sok z cytryny i dobrze wymieszaj.
a teraz - do różowego łososia. Połóż kawałek ryby na folii. I połóż na nim szczyptę zieleni. Zawiń folię i połóż wszystkie nasze koperty z różowym łososiem na blasze do pieczenia, którą natychmiast wyślemy do piekarnika. Smażyć przez pół godziny w temperaturze 180 stopni.
wskazane jest, aby podawać gorące danie na stole!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g