skrzydełka w pomarańczowym sosie sojowym w piekarniku

Oryginalny słodki smak i apetyczny wygląd. Smak z wyraźną nutą pomarańczy, jest dla nas niezwykły w mięsie. Ktoś z ciekawości-spróbuje raz, komuś się spodoba, niektórym w ogóle, co nie nazywa się ich tematem. SOS delikatnie zacieni smak mięsa, pomoże mu otworzyć się z nowej strony i nada potrawie niepowtarzalny aromat i delikatność. Aby wyciągnąć wniosek, musimy spróbować przynajmniej raz, zacznijmy..
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 31 grudnia-6 stycznia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 13 g
tłuszcze 27 % 8 g
węglowodany 30 % 9 g
142 kcal
IG: 78 / 0 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Skrzydełka kupuj tylko schłodzone, mrożone lepiej używać do innych przepisów. Pamiętaj, aby umyć ciepłą wodą i dobrze wysuszyć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie sosu pomarańczowo-sojowego. Umyj pomarańcze, usuń skórkę i wyciśnij sok. W soku z 2 pomarańczy dodaj 1 łyżkę. l. brązowy cukier, 1,5 łyżeczki. l sól, 0,5 łyżeczki. czarny pieprz, Cała skórka, 4 łyżki.l. sos sojowy i wyciśnij 6 ząbków czosnku przez prasę. Wszystko dobrze wymieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W głębokiej misce polej skrzydełka sosem, wymieszaj i pozostaw na chwilę, gdy piekarnik nagrzeje się do 200 stopni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie ułóż skrzydła w formie w jednym rzędzie i polej sosem, pozostaw 1/3 sosu, będzie to potrzebne później. Nie trzeba smarować formy. Włóż do nagrzanego piekarnika t 200 stopni. na 20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 20 minutach Odwróć skrzydełka, polej pozostałym sosem i gotuj przez kolejne 10 minut. To wszystko, skrzydła są gotowe. Ale jeśli lubisz suche skrzydła, z pięknym rumieńcem..

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś skrzydełka do formy do grilla lub na wysmarowany ruszt i pozwól im się usmażyć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aż apetyczny rumieniec z jednej i drugiej strony około 5-7 minut. Gotowałem na średnim poziomie, tryb góra-dół. Czas może być indywidualny dla różnych piekarników, ale nie więcej niż 45-50 minut całkowitego czasu, w przeciwnym razie skrzydła wyschną, a skrajna Część się spali.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj gorące skrzydła jako niezależne danie z sosem lub z dodatkami, warzywami..

sos pomarańczowy to bardzo obszerny temat. Jest tak wiele przepisów, jak i potraw, w których jest stosowany. Są to sosy do drobiu, mięsa, ryb, słodkich potraw.. lub jako marynata.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g

Podobne przepisy