skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Skrzydełka kupuj tylko schłodzone, mrożone lepiej używać do innych przepisów. Pamiętaj, aby umyć ciepłą wodą i dobrze wysuszyć.
Krok 2:
Przygotowanie sosu pomarańczowo-sojowego. Umyj pomarańcze, usuń skórkę i wyciśnij sok. W soku z 2 pomarańczy dodaj 1 łyżkę. l. brązowy cukier, 1,5 łyżeczki. l sól, 0,5 łyżeczki. czarny pieprz, Cała skórka, 4 łyżki.l. sos sojowy i wyciśnij 6 ząbków czosnku przez prasę. Wszystko dobrze wymieszaj, aż sól i cukier się rozpuszczą.
Krok 3:
W głębokiej misce polej skrzydełka sosem, wymieszaj i pozostaw na chwilę, gdy piekarnik nagrzeje się do 200 stopni.
Krok 4:
Następnie ułóż skrzydła w formie w jednym rzędzie i polej sosem, pozostaw 1/3 sosu, będzie to potrzebne później. Nie trzeba smarować formy. Włóż do nagrzanego piekarnika t 200 stopni. na 20 minut.
Krok 5:
Po 20 minutach Odwróć skrzydełka, polej pozostałym sosem i gotuj przez kolejne 10 minut. To wszystko, skrzydła są gotowe. Ale jeśli lubisz suche skrzydła, z pięknym rumieńcem..
Krok 6:
Przenieś skrzydełka do formy do grilla lub na wysmarowany ruszt i pozwól im się usmażyć.
Krok 7:
Aż apetyczny rumieniec z jednej i drugiej strony około 5-7 minut. Gotowałem na średnim poziomie, tryb góra-dół. Czas może być indywidualny dla różnych piekarników, ale nie więcej niż 45-50 minut całkowitego czasu, w przeciwnym razie skrzydła wyschną, a skrajna Część się spali.
Krok 8:
Podawaj gorące skrzydła jako niezależne danie z sosem lub z dodatkami, warzywami..
sos pomarańczowy to bardzo obszerny temat. Jest tak wiele przepisów, jak i potraw, w których jest stosowany. Są to sosy do drobiu, mięsa, ryb, słodkich potraw.. lub jako marynata.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g