witlinek w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj cebulę, osusz, pokrój ukośnie razem z białą częścią. Moja kolendra, drobno posiekana.
2. Włóż cebulę i kolendrę do miski, tutaj wlej sok z limonki, oliwę z oliwek, sos sojowy, dodaj sól, wymieszaj.
3. Umyj tusze witlinka, osusz, przetrzyj solą i pieprzem. Każdą tuszę panierujemy w mące, układamy na blasze do pieczenia, posypujemy olejem roślinnym, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
4. Piecz rybę przez 15 minut z jednej strony, odwróć na drugą stronę, piecz przez kolejne 5 minut.
5. Rozłóż witlinek na naczyniu, wlej wcześniej przygotowany sos z ziołami i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal / 100g
- Witlinek - 72 kcal/100g