kawior Karaś pieczony w piekarniku

niezwykłe i apetyczne danie z kawioru gotowane w doniczkach! Kiedyś odwiedzając przyjaciela, spróbowałem tego oryginalnego dania i byłem bardzo zaskoczony, ponieważ jest przygotowywany z prostych i niedrogich produktów. A tak przy okazji, wcale nie jest to trudne. Od tego czasu robię to od czasu do czasu i dzielę się z Tobą przepisem)
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 9 g
tłuszcze 27 % 8 g
węglowodany 43 % 13 g
163 kcal
IG: 23 / 77 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 5 min

1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, lekko podsmażyć na oleju (do lekkiego złocistości).
2. Do cebuli dodaj wysuszony miękisz białego chleba, żółtko jaja kurzego i śmietanę (lub ciężką śmietanę).
3. Sól i dopraw do smaku czarnym pieprzem, dobrze wymieszaj z kawiorem Karaś.
4. Piec w garnkach o pojemności 250-300 ml w temperaturze 220 stopni przez 40-50 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Kawior Karaś - 124   kcal/100g

Podobne przepisy