kawior Karaś pieczony w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, lekko podsmażyć na oleju (do lekkiego złocistości).
2. Do cebuli dodaj wysuszony miękisz białego chleba, żółtko jaja kurzego i śmietanę (lub ciężką śmietanę).
3. Sól i dopraw do smaku czarnym pieprzem, dobrze wymieszaj z kawiorem Karaś.
4. Piec w garnkach o pojemności 250-300 ml w temperaturze 220 stopni przez 40-50 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Kawior Karaś - 124 kcal/100g