Char w piekarniku

Ciesz się najdelikatniejszym mięsem rybnym z północnych szerokości geograficznych. Char to ryba z rodziny łososiowatych, ten gatunek ryby jest mieszkańcem północnych szerokości geograficznych. Różni się od innych gatunków z rodziny łososiowatych obecnością bardzo małych łusek, można powiedzieć, że łuski są praktycznie nieobecne. Jest to bardzo wygodne z punktu widzenia przetwarzania kulinarnego. Ponadto po upieczeniu lub smażeniu Skóra tej ryby jest delikatna i chrupiąca. Char woli żyć w czystej, natlenionej wodzie, dlatego jego mięso ma doskonałe właściwości smakowe. Mięso po obróbce kulinarnej jest delikatne i ma mniejszą zawartość tłuszczu niż na przykład łosoś. Ryba może być pieczona, solona, smażona, a ucho jest z niej doskonale zrobione. A wędzony Golec jest uważany przez smakoszy za przysmak. Podczas gotowania nie daj się ponieść przyprawom i dodatkowym dodatkom poprawiającym smak. Mięso tej ryby po upieczeniu bez dodatkowych dodatków okazuje się smaczne i delikatne.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
19 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ryby należy dokładnie umyć i wyczyścić przed gotowaniem. Wypatroszyć wnętrzności, usunąć skrzela i dokładnie spłukać, zwłaszcza miejsca w pobliżu głowy, w których znajdowały się skrzela.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż obraną rybę na arkuszu folii. Sól, lekko posyp zmieloną kolendrą i czarnym pieprzem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W środku umieść plasterki cytryny i gałązkę bazylii.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zawiń rybę w folię i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Ryba powinna być tam pieczona przez 30-35 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie rozłóż folię i przytrzymaj rybę pod grillem przez 7-10 minut. Że skóra była bardziej chrupiąca.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij gotową rybę z piekarnika. Pokroić na kawałki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż kawałki ryby na talerzu i możesz cieszyć się pysznym i delikatnym mięsem

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy