Ciesz się najdelikatniejszym mięsem rybnym z północnych szerokości geograficznych. Char to ryba z rodziny łososiowatych, ten gatunek ryby jest mieszkańcem północnych szerokości geograficznych. Różni się od innych gatunków z rodziny łososiowatych obecnością bardzo małych łusek, można powiedzieć, że łuski są praktycznie nieobecne. Jest to bardzo wygodne z punktu widzenia przetwarzania kulinarnego. Ponadto po upieczeniu lub smażeniu Skóra tej ryby jest delikatna i chrupiąca. Char woli żyć w czystej, natlenionej wodzie, dlatego jego mięso ma doskonałe właściwości smakowe. Mięso po obróbce kulinarnej jest delikatne i ma mniejszą zawartość tłuszczu niż na przykład łosoś.
Ryba może być pieczona, solona, smażona, a ucho jest z niej doskonale zrobione. A wędzony Golec jest uważany przez smakoszy za przysmak.
Podczas gotowania nie daj się ponieść przyprawom i dodatkowym dodatkom poprawiającym smak. Mięso tej ryby po upieczeniu bez dodatkowych dodatków okazuje się smaczne i delikatne.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
25
%
1
g
tłuszcze
0
%
0
g
węglowodany
75
%
3
g
19
kcal
IG:
100
/
0
/
0
gotowanie krok po kroku
Czas gotowania:
1 h
PT1H
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Ryby należy dokładnie umyć i wyczyścić przed gotowaniem. Wypatroszyć wnętrzności, usunąć skrzela i dokładnie spłukać, zwłaszcza miejsca w pobliżu głowy, w których znajdowały się skrzela.
Krok 3:
Połóż obraną rybę na arkuszu folii. Sól, lekko posyp zmieloną kolendrą i czarnym pieprzem.
Krok 4:
W środku umieść plasterki cytryny i gałązkę bazylii.
Krok 5:
Zawiń rybę w folię i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Ryba powinna być tam pieczona przez 30-35 minut.
Krok 6:
Następnie rozłóż folię i przytrzymaj rybę pod grillem przez 7-10 minut. Że skóra była bardziej chrupiąca.
Krok 7:
Wyjmij gotową rybę z piekarnika. Pokroić na kawałki.
Krok 8:
Połóż kawałki ryby na talerzu i możesz cieszyć się pysznym i delikatnym mięsem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy