kurczak pieczony w folii w piekarniku

pyszne i aromatyczne danie na obfity rodzinny posiłek!
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 17 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
236 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

pierś z kurczaka jest zdrowa w żywieniu. Jeśli jest odpowiednio ugotowany, okaże się miękki, soczysty i smaczny! Chcę podzielić się jednym prostym i niedrogim przepisem na pierś z kurczaka.
pierś zostanie upieczona w piekarniku, więc Rozgrzej piekarnik z wyprzedzeniem i przygotuj arkusz folii do pieczenia. Pierś umyć, osuszyć, wykonać nacięcia i nadziać ząbkami czosnku, natrzeć mieszanką przypraw i soli i ułożyć na folii. Posmaruj pierś śmietaną. Śmietana doda soczystości mięsu. Połóż liść laurowy wokół piersi. Lepiej piec pierś w temperaturze 150 stopni przez około 30 minut. Aby uzyskać rumianą, chrupiącą skórkę, zwiększ ciepło do 200 stopni. Pokrój gotową pierś i podawaj z sałatką lub ryżem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy