skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Złóż ciasto z ciasta i śmietany. Niech ciasto dobrze nasączy się kremem.
Krok 2:
Połóż arkusz pergaminu na desce do krojenia, między nimi Ustaw wydrukowany szablon księżniczki Sofii. Wypełnij Cornet z pergaminu stopioną czekoladą i nałóż kontur księżniczki na arkusz na półprzezroczysty drukowany obraz Sofii czekoladą i pozostaw do zamrożenia w lodówce.
Krok 3:
Podczas gdy rysunek zamarza, a ciasto jest namoczone, przygotuj krem. Przed rozpoczęciem dekorowania posmaruj ciasto cienką warstwą kremu. Konieczne będzie przyklejenie do niego konturu księżniczki.
Krok 4:
Przenieś rysunek czekoladą na ciasto. Jak widać, rysunek jest przenoszony w odbiciu lustrzanym. Należy to wziąć pod uwagę podczas nakładania konturu na pergamin.
Krok 5:
Pomaluj część kremu na różowo i za pomocą dyszy &039;gwiazdka&039; w razie potrzeby pomaluj rysunek na różowo. Aby wiedzieć, gdzie należy zastosować kolor, miej pod ręką kolorowy obraz księżniczki.
Krok 6:
Następnie pomaluj wszystkie niezbędne miejsca-ręce, twarz-beżowym kremem.
Krok 7:
Udekoruj włosy brązowym kremem.
Krok 8:
W razie potrzeby wygładź loki za pomocą pędzla.
Krok 9:
Pokoloruj Oczy stopioną czekoladą.
Krok 10:
Pomaluj usta czerwonym barwnikiem.
Krok 11:
Na Żółto udekoruj dół sukienki.
Krok 12:
Biały krem zastosuj wokół tła księżniczki.
Krok 13:
Za pomocą białego kremu nałóż biżuterię na sukienkę - kwiaty na dole i kropki wzdłuż konturu szwów.
Krok 14:
W razie potrzeby nałóż nazwę i cyfrę czerwonym kremem.
Krok 15:
Naprzemiennie paski białego i różowego kremu za pomocą dyszy &039;liść&039; nałóż obrzeże wokół krawędzi ciasta.
Krok 16:
Użyj różowego kremu na górnej krawędzi ciasta, aby nałożyć warkocz.
Krok 17:
Udekoruj głowę księżniczki tiarą z koralików cukierniczych. Udekoruj ciasto koralikami na górnej krawędzi. Pyszne i jasne ciasto jest gotowe, możesz podać na świąteczny stół! Nawiasem mówiąc, takie ciasto można gotować i dekorować razem z dziećmi!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g
- Kremowy - 226 kcal/100g
- Budyń - 212 kcal/100g