paluszki mięsne z nadzieniem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Krok 3:
Drobno posiekaj czosnek.
Krok 4:
Pokrój mięso wołowe na cienkie plasterki.
Krok 5:
Pulpa wołowa z obu stron.
Krok 6:
Kawałki wołowiny posyp czosnkiem
Krok 7:
Ułóż 2-3 kółka cukinii na wierzchu.
Krok 8:
Pokrój szynkę w cienkie plasterki. Na cukinii ułóż plasterek szynki.
Krok 9:
Zwinąć mięso nadziewane ciasnymi rolkami. W razie potrzeby dźgnij szaszłykami.
Krok 10:
Umieść bułki w wysmarowanym olejem naczyniu do pieczenia.
Krok 11:
Posmaruj powierzchnię bułek sosem sojowym i posyp papryką. Piec w 180°C przez około 40 minut, od czasu do czasu smarując bułki sokiem z dna formy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g