skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj wołowinę i osusz ręcznikami papierowymi.
Krok 2:
Przecinamy środek, ale nie do końca, do połowy grubości, a następnie wykonujemy prostopadłe cięcia po lewej i prawej stronie środka. Oznacza to, że mięso można rozłożyć jak książkę. Pokonujemy go w płaskiej warstwie, solimy i pieprzymy po obu stronach. Podczas ubijania zalecam przykrycie wołowiny folią spożywczą, aby spray nie latał we wszystkich kierunkach.
Krok 3:
Przygotowanie nadzienia. Aby to zrobić, połącz surowe grzyby zmielone w blenderze w głębokiej misce, drobno posiekaną i smażoną cebulę, posiekany koperek, jajko, bułkę tartą i sól.
Krok 4:
Dodaj startego parmezanu. Wszystko dobrze wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
Krok 5:
Równomiernie rozłóż nadzienie na warstwie mięsa. Zwijamy wołowinę w rolkę i mocujemy ją nitką.
Krok 6:
Smażyć rolkę na oleju roślinnym, a następnie doprowadzić do pełnej gotowości w piekarniku lub pod pokrywką na patelni. Danie jest gotowe do podania!
roladki nadziewane mięsem to jedna z moich kulinarnych słabości. Zawsze można je pięknie zaprojektować i wyglądają oryginalnie i elegancko. Trochę trzeba majstrować przy mięsie, aby go odpowiednio pokroić, ale wysiłek zdecydowanie jest wart czasu. Zamiast wołowiny możesz wziąć cielęcinę - czasami zmieniam się, patrząc na to, jakie mięso mam obecnie pod ręką. Z nadzieniem możesz bezpiecznie improwizować i dodać do niego coś własnego. Kiedy gotuję taką bułkę z okazji jakiejś uroczystości, zawsze promieniuję pewnością, że nie pozostanie na stole przez długi czas. Zostało to już przetestowane więcej niż raz! Zjada się bardzo szybko, zwłaszcza gdy wśród zaproszonych przeze mnie jest wielu mężczyzn - znanych miłośników dań mięsnych. Moi przyjaciele chętnie wzięli ode mnie przepis i wszyscy już przygotowali taki nadziewany pieczeń z pieczarkami. Ta zimna przekąska jest pożądana, także dlatego,że nie wymaga nawet osobnego podania przystawki. Jest już satysfakcjonująca i, można powiedzieć, samowystarczalna. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g