skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Zaczynajmy! Rozwałkuj nasze ciasto na grubość 4-5 ml. nałóż masło na ciasto. Rozprowadzamy na całej powierzchni.
Krok 2:
2. Dodaj cynamon do cukru, a także rozprowadź tę mieszaninę na całej powierzchni ciasta.
Krok 3:
3. Ciasto zwijamy do tuby i kroimy na kawałki ( około 2-3 cm grubości ). Przenosimy je na blachę do pieczenia. Posmaruj wierzch jajkiem.
Krok 4:
4. Teraz bierzemy nasze ciasto francuskie. Powtarzamy z ciastem francuskim to samo, co w punkcie 1-3. Dzielimy tylko dużą warstwę ciasta na pół, aby zwiększyć liczbę naszych" uszu " z ciasta francuskiego.
Krok 5:
5. Wszystkie wypieki wkładamy do piekarnika na 20 minut w 200 C.
Krok 6:
6. W międzyczasie przygotujemy lukier. W suchym naczyniu wlej cukier puder, trochę waniliny i stopniowo wlewaj mleko, ciągle mieszając. Podgrzej całą masę na małym ogniu. Idealnie powinna być jednorodna śnieżnobiała masa o błyszczącej powierzchni.
Krok 7:
7. Nasze małe łuszczące się "uszy są gotowe". Polej je glazurą. Ale zostawiamy Duże bułki w piekarniku na około 7-10 minut.
Krok 8:
8.Gotowe! Smacznego! Źródło Stary Sam
chwalebny przyjaciel ostatnio gotował bułkę z cynamonem i polewą waniliową i jeden kawałek wyszedł mu 8 rubli. Zainteresował mnie ten pomysł, można nawet powiedzieć, że zainspirowałem się nim i postanowiłem sprawdzić przepis. Ale na wszelki wypadek kupiłem ciasto maślane i francuskie.
W końcu udało mi się zrobić 72 bułki o różnych rozmiarach o średnim koszcie 3 rubli 22 kopiejek. Dla studentów ten łatwy przepis to tylko Klasa, ponieważ kupiliśmy wszystkie produkty w jednej z najtańszych i najpopularniejszych sieci.
przepis "ogólny": szybki, smaczny, dużo niedrogi ! A czego jeszcze potrzebujesz ! Świetna opcja na herbatę i kawę, na szybką przekąskę i spotkania w kuchni!
stary sam sprawdził przepis przyjaciela! Mam świetny przepis na dużą, nie, ogromną firmę!!!
smacznego! Zawsze jesteś z Tobą, Stary Sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g