bułki z ciasta chlebowego
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Ciasto dobrze ugniatamy, dzielimy na małe kulki.
2. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, połóż na niej puste miejsca.
3. Za pomocą noża wykonujemy małe nacięcia wzdłuż krawędzi bułki, aby nadać jej piękny wygląd.
4. Pozostaw w ciepłym miejscu na 30 minut, przykrywając folią spożywczą.
5. Rozbij jajko do miski, ubij widelcem, posmaruj bułki silikonową szczotką.
6. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez 20 minut.
podawaj bułki na stole, poczęstuj się dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto chlebowe - 225 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g