grzanki z czarnego chleba żytniego z solą

krakersy z czarnego chleba będą idealną przekąską! Próbować)
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 87 % 45 g
217 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 10 min

pokrój Bochenek na pół i odetnij wszystkie skórki. Połowę ponownie przeciąć na pół. Pokrój każdą ćwiartkę na 10-11 plasterków.
każdy plasterek na 8-9 plasterków. Przyszłe krakersy układamy na blasze do pieczenia, dodajemy przyprawy, sól.

włącz piekarnik i podgrzej go do maksimum. Wkładamy blachę do pieczenia z krakersami do piekarnika i ustawiamy regulator na minimum (60 stopni). Drzwi zostawiamy uchylone. Stworzy to niezbędną atmosferę w piekarniku. Chleb ma dużo wilgoci i powinien wyjść podczas suszenia.

po 2 godzinach wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika. Poczekamy, aż trochę ostygną. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy