Sernik czekoladowy na ciasteczkach z wiśniami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
w misce wymieszaj pokruszone ciasteczka i masło. Przenieś mieszaninę na dno naczynia do pieczenia.
piecz ciasto w 175 stopniach przez 8 minut. Ostudzić.
ubij ser śmietankowy, aż będzie gładki, dodaj cukier, cukier waniliowy, wymieszaj.
dodaj jajka, ubij na wolnych obrotach.
Dodaj rozpuszczoną czekoladę, wymieszaj.
dodaj orzechy i wiśnie.
Przenieś mieszaninę na ciasto i piecz przez 50-55 minut w 175 stopniach.
ostudź, a następnie włóż sernik do lodówki.
lukier: rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej, dodaj masło, wymieszaj, ostudź i polej schłodzonym sernikiem.
następnie włóż go z powrotem do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g