skład / składniki
metoda gotowania
nie możesz zaakceptować czyjegoś stylu życia, możesz go ślepo skopiować, ale możesz go nieco zmodyfikować, dostosować do siebie. Siostrzeniec chwalił się zdjęciami z imprezy studenckiej. Kto o czym, a wszy o kąpieli, czyli o jedzeniu: patrzę, co jest na stole, czy chłopiec nie głoduje. Na dużych talerzach - Big hamburgery. Kupiłeś? Nie, dziewczyny same to zrobiły. Tydzień później dostaję przepis na Big burgery z mielonym kurczakiem. Tylko dziewczyny używały gotowych bułek, a ja postanowiłam je upiec sama.
z produktów zagniatamy ciasto drożdżowe: drożdże oddzielnie rozcieńczamy wodą podgrzaną do 30 stopni. Dodaj pozostałe produkty i zagniataj do jednorodnej elastycznej masy. Dobre ciasto nie przykleja się do dłoni ciasto powinno wyrosnąć w ciepłym miejscu, przykryć serwetką.
z ciasta powinno wyjść 10 bułek. Podziel i uformuj bułkę. Na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia bułki powinny ponownie wyrosnąć. Posmaruj każdą ubitym jajkiem i odstaw na 15 minut. Włącz piekarnik, rozgrzej go do 220 stopni i piecz produkty przez 20 minut.
w przypadku kotletów w Burger mamy już mielonego kurczaka ze wszystkimi dodatkami. Formujemy kotlety i smażymy na oleju roślinnym. Na głębokim talerzu marynuj cebulę. Należy go pokroić w pierścienie i zalać octem.
ogórek kiszony kroimy w cienkie plasterki.
gotowe bułki kroimy wzdłuż i robimy kanapkę: bułkę, keczup, musztardę, cebulę, kawałek ogórka, kotlet, talerz sera (Hochland To najlepsza opcja) i bułkę na wierzchu.
to wszystko. Możesz spróbować gotować w domu. Nic skomplikowanego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g