twarde, w szczególności tarte: Cheddar, parmezan, Emmental, Beaufort, Gruyere – inne odmiany bez dziur, które są trudne do krojenia. Kawałek Tinder na kanapce i wyślij naczynie do piekarnika, aby wióry się stopiły. Po obróbce cieplnej nadzienie smakuje lepiej. - Półtwarde z otworami & ndash; duże i małe. Takie odmiany nazywane są również plasterkami, co oznacza, że nadają się do krojenia. Aby przygotować kanapkę, ważne jest, aby wyciąć z głowy możliwie najcieńszy, ale szeroki kawałek – aby się prześwitywał.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
pomidory | 23 | 1.1 | 0.2 | 3.8 |
Baton | 273 | 8 | 3 | 50 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
chleb | 254 | 7.6 | 0.8 | 49.2 |
dlatego nie zaszkodzi zdobyć specjalny nóż & ndash; wygląda jak łopatka z ostrym otworem pośrodku. Mając pod ręką takie narzędzie kuchenne, możesz wyciąć idealnie równe i płaskie paski na kanapki. - Z pleśnią. Wymagają starannego doboru produktów. Łączą się z figami, gruszkami, winogronami, szparagami, szpinakiem, orzechami, rukolą i innymi nietypowymi składnikami na kanapkę. Do siekania wystarczy pokruszyć, a na wierzchu są miękkie sery z cienką skórką – do równomiernego krojenia nie zaszkodzi oddzielny nóż podobny do sznurka. - Młode: mozzarella, feta, Adyghe, Philadelphia, brynza, ricotta. Służą głównie do smarowania chleba zamiast masła. Aby było smaczniej, możesz mieszać z czosnkiem, ziołami, przyprawami.