kromki chleba pokryte warstwą pysznego nadzienia zrobią furorę na imprezie, łatwo jest nakarmić dużą grupę gości. Podstawą kanapki jest biały, czarny, otrębowy chleb, Bruschetta, tosty, chleb pita. Wstępnie przygotowane nadzienie umieszcza się na przygotowanych plasterkach. Może to być pasztet mięsny lub rybny, cienko pokrojone warzywa, czerwona ryba, smażone mięso, kiełbaski różnych odmian. Klasyka gatunku, bez której nie można sobie wyobrazić żadnej uczty & ndash; kanapki z czerwonym kawiorem na cienkiej warstwie masła.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
chleb | 254 | 7.6 | 0.8 | 49.2 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
Zieleń | 41 | 3.7 | 0.4 | 7 |
biały chleb | 266 | 7.6 | 3.3 | 48.2 |
pietruszka | 45 | 3.7 | 0.4 | 7.6 |
kanapki podawane na świątecznym stole powinny być pięknie udekorowane, aby podkreślić atmosferę zabawy. Do jadalnego wystroju używa się warzyw, krojąc je na kawałki i zbierając kwiaty i figurki, świeże zioła, oliwki, oliwki, kukurydzę i zielony groszek na kromce chleba. Na przyjazne przyjęcia możesz spróbować przygotować kanapki tematyczne, udekorowane zgodnie z tematem wieczoru.