aby przygotować kanapki z rybami w najprostszy sposób, potrzebujesz minimum produktów: wszelkich konserw rybnych, chleba (głównie czarnego), warzyw i ziół do dekoracji (bez nich można). Na przykład na kanapce ze szprotiną można położyć gałązkę pietruszki, plasterek sera, krążek ogórka, świeży pomidor, marynowaną cebulę. Sam chleb można natrzeć ząbkiem czosnku. Zamiast całego szprota możesz wziąć z nich pasztet.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na kanapki z rybą:
ostatnio w Rosji zaszczytne miejsce na stole zamiast szprotów w Rosji powoli zajęła czerwona ryba. Jest smaczniejszy, solidniejszy i piękniejszy i lepiej komponuje się z całą gamą różnych składników, w tym warzyw, grzybów, produktów mlecznych, sosów, makaronów, a nawet owoców, takich jak cytryny, pomarańcze, ananasy. Ponadto lepiej trzyma się chleba, nie ślizga się, można go pokroić w dowolny sposób, nadać mu dowolny kształt. Ułóż jako kanapkę lub pełnowymiarową kanapkę. Nawet skręć spiralnie, wypełniając wnętrze nadzieniem klejącym.
bardzo dobrze smak czerwonej ryby na kanapkach łączy się z dowolnym rozmazanym serem śmietankowym lub twarogiem zmieszanym z posiekanymi ziołami. W rzeczywistości jest to najprostsza wersja tej przekąski, którą można zaprojektować, koncentrując się na własnej wyobraźni: w postaci łodzi, muszli, koszy, okrągłych, trójkątnych, kwadratowych.
śledź jest również szczególnie lubiany przez Rosjan jako składnik do robienia kanapek rybnych. Co więcej, przy niskim koszcie prawie zawsze jest bardzo smaczny (zwłaszcza jeśli sam go wcześniej posolisz).
każda kanapka rybna, nawet ze słoną czerwoną rybą, nawet ze śledziem, nawet z konserwami, dobrze pasuje do mocnych alkoholi, takich jak wódka, whisky, bimber. A także z białym winem itp.„damskimi & rdquo; napojami. Istnieją przepisy na kanapki z rybami, które należy upiec w piekarniku lub podgrzać w kuchence mikrofalowej. Lub użyj dla nich lekko wysuszonego chleba w tosterze. Oznacza to, że ta przekąska może być zarówno zimna, jak i gorąca - do wyboru i uznania kucharza.
pięć najbardziej niskokalorycznych przepisów na kanapkę z rybą:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
kanapki na białym chlebie z tuńczykiem, sałatą i ogórkiem | 15 min | 46 | +18 |
kanapki proste ze szprotami | 10 min | 59 | +60 |
jajka po benedyktyńsku ze szpinakiem i wędzonym łososiem | 35 min | 96 | +22 |
grzanki czosnkowe z czarnego chleba na patelni ze szprotami | 30 min | 102 | +59 |
przekąska ze śledziem Truskawkowym | 45 min | 106 | +115 |
Droga wersja kanapki na specjalnym świątecznym stole( na przykład nowy rok): chleb, czerwona ryba, kawior, ser śmietankowy, cytryna i drobno posiekane warzywa. Chleb jest krojony na okrągłe monety. Ich boki są pokryte serem, zwinięte w zielenie. Powierzchnia jest również pokryta warstwą sera. Układa się na nim kawałek ryby, zjeżdżalnię kawioru i część plasterka cytryny