profiteroles z kremem mlecznym

Soul profiteroles dla dobrych przyjaciół rozweseli cię przy stole. Uwielbiam wypieki z ciasta parzonego. Gotowanie jest bardzo proste i zawsze okazuje się bardzo smaczne. Możesz włożyć krem do delikatnych małych profiteroles, a następnie uzyskać niesamowite ciasto na herbatę. I możesz dodać starty ser z majonezem lub sałatkę do profiteroli, w tym przypadku okazuje się doskonałą przekąską. nadaje się zarówno na świąteczny stół, jak i na piknik.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 33 % 12 g
węglowodany 53 % 19 g
189 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do przygotowania profiteroles

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W małym rondlu podgrzej wodę i dodaj olej i sól

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Doprowadzić mieszaninę do wrzenia

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wsyp mąkę i szybko wymieszaj. Lepiej mieszać drewnianą łyżką. Schłodzić gorące ciasto, ale nie do zimna. Jajka są trudniejsze do wprowadzenia do zimnego ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozbij jajka do osobnego pojemnika i lekko ubij.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mieszankę jajeczną w porcjach włożyć do ciasta, dokładnie mieszając jajka drewnianą łyżką

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ciasto nie powinno być płynne.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem i posypanej mąką ułożyć profiteroles. Możesz użyć strzykawki do ciasta lub położyć łyżeczkę, zanurzając ją w wodzie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyślij profiteroles do piekarnika nagrzanego do 200-220 stopni przez 45-60 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Profiteroles wyjmij i ostudź.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podczas pieczenia profiteroles przygotowujemy krem . Pocieramy jajko, mąkę i cukier.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej mleko, wymieszaj.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Podgrzej mieszaninę ciągle mieszając, aż pojawią się pierwsze bąbelki, dodaj kawałek oleju, wymieszaj i ostudź.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Schłodzone profiterole wypełniamy kremem

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    I delektuj się najdelikatniejszym arcydziełem cukierniczym..

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy