skład / składniki
gotowanie krok po kroku
1. ugotuj ziemniaki i zmiksuj, tak jak zwykle robisz to dla rodziny
2. pokrój mięso na kawałki (mam wieprzowinę, część łopatkową, nie chudą.) cebulę kroimy w półpierścienie i smażymy wszystko w następujący sposób... mięso na dużym ogniu, mieszając przez 3 minuty, następnie kładziemy cebulę, mieszamy, zmniejszamy gaz i dusimy pod pokrywką przez kolejne 10 minut... po otwarciu pokrywy i na średnim ogniu lekko odparuj sok przez kolejne 4 minuty.
3. ogórki kroimy w półpierścienie lub paski (jeśli są duże). ogórki są tylko solone lub beczkowe (z marynowanych, kupionych w sklepie okularów silnie pachnie octem..), jeśli masz więcej ogórków, Dodaj, nie pożałujesz!
4. rozmrożone ciasto dzielimy na 4 części (każda warstwa, miałem 2, okazało się, że 8 łodzi), rozwałkowujemy powstały prostokąt, większy niż nasz 1/4 razy trzy. krawędzie rozwałkowanego ciasta są nieco cieńsze niż środek.
5. rozłóż dwie, trzy łyżki stołowe (ze zjeżdżalnią) na środku przygotowanego puree ziemniaczanego... w środku smażone mięso i pokrojone ogórki. po bokach wykonujemy cięcia wzdłużne.
6. teraz owijamy na przemian każdy z boków, tak aby cięcie było wyśrodkowane.
7. nadajemy kształt łodzi naszemu produktowi, ściskamy boki.
8. rozłóż na blasze do pieczenia, nie mam dużo miejsca na formie i położyłem każdą łódź papierem do pieczenia. nasmaruj łodzie ubitym jajkiem kurzym, możesz trochę wlać do środka i lekko zamknąć środek startym serem.
9. wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni... niech się zrumieni, ponieważ wszystkie składniki są już gotowe, wystarczy 25 minut...
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g