szarlotka z miodem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do rozgrzanego masła dodaje się płynny miód.
Krok 2:
2 jaja
Krok 3:
Cukier i dokładnie ubij.
Krok 4:
Następnie, kontynuując mieszanie, stopniowo dodawaj mąkę i sodę.
Krok 5:
Jabłka kroi się na małe kliny ze skórką, ale bez rdzenia.
Krok 6:
Wymieszaj z ciastem i włóż do formy dobrze nasmarowanej olejem. Piec w temperaturze 170 stopni.
ciasto jest pyszne, słodkie. Jest szarlotka z miodem, a z herbatą to tylko rozkosz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g