Zapiekanka Jagodowa
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
trudność gotowania:
czas gotowania: 50 min
kaloryczność 1 porcji: 215 kcal
opłucz jagody, usuwając gałązki i włóż do ogniotrwałego naczynia. W osobnej misce ubij białka, cukier i śmietanę. Wlej powstałą mieszaninę do miski z jagodami. Piec przez 10-15 minut w temperaturze 200°C. podczas serwowania połóż gałkę lodów na zapiekance.
czas gotowania: 50 min
kaloryczność 1 porcji: 215 kcal
opłucz jagody, usuwając gałązki i włóż do ogniotrwałego naczynia. W osobnej misce ubij białka, cukier i śmietanę. Wlej powstałą mieszaninę do miski z jagodami. Piec przez 10-15 minut w temperaturze 200°C. podczas serwowania połóż gałkę lodów na zapiekance.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Borówka - 36 kcal/100g