Pangasius pod futrem cebulowo-grzybowym
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
Kiedy nadchodzi świąteczny Post, podczas którego dozwolone jest jedzenie ryb, uwielbiam gotować pangasius, to mile widziane jedzenie w naszym domu. Ale w poście gotuję go bez dodatków mlecznych - w futrze cebulowo-grzybowym. A na którekolwiek z wakacji lub po prostu na obiad gotuję tę ciekawą rybę według innego przepisu kulinarnego. Mowa o pangasiusie pod futrem cebulowo-grzybowym.
opłucz filet rybny, osusz serwetką i po soli i pieprzu włóż do talerza. Wlej sok z cytryny lub po prostu skrop go i pozwól mu trochę zaparzyć – wystarczy 15 minut.
umyj i osusz pieczarki, pokrój je na płaskie plastry i smaż na oliwie z oliwek z cebulą.
zróbmy sos. Wymieszaj śmietanę z majonezem i sosem pomidorowym, dodaj tutaj drobno posiekany czosnek i zioła, wszystko dobrze mieszając.
włóż połowę grzybów i cebuli do formy, połóż filet na wierzchu i przykryj inną częścią cebuli i grzybów. Polać sosem, posypać startym serem i zalać pozostałym sosem.
włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 gr.. i gotuj przez 20-25 minut. Uważaj, aby Góra się nie przypaliła. Pyszne niezwykłe! Ułóż partiami i udekoruj pomidorami, ziołami i wszystkim, co lubisz.
opłucz filet rybny, osusz serwetką i po soli i pieprzu włóż do talerza. Wlej sok z cytryny lub po prostu skrop go i pozwól mu trochę zaparzyć – wystarczy 15 minut.
umyj i osusz pieczarki, pokrój je na płaskie plastry i smaż na oliwie z oliwek z cebulą.
zróbmy sos. Wymieszaj śmietanę z majonezem i sosem pomidorowym, dodaj tutaj drobno posiekany czosnek i zioła, wszystko dobrze mieszając.
włóż połowę grzybów i cebuli do formy, połóż filet na wierzchu i przykryj inną częścią cebuli i grzybów. Polać sosem, posypać startym serem i zalać pozostałym sosem.
włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 gr.. i gotuj przez 20-25 minut. Uważaj, aby Góra się nie przypaliła. Pyszne niezwykłe! Ułóż partiami i udekoruj pomidorami, ziołami i wszystkim, co lubisz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Pangasius - 89 kcal/100g